Arviot:

Debytoi runoilijana -kilpailun voittajien esittely.

"Säkeen ja lauseen konservatiivinen yhteneväisyys on se, mikä ensimmäisenä kiinnittää huomion Tuomo Heikkisen runoissa. Tämänkaltaiseen yksiköiden vastaavuuden ihanteeseen voi törmätä vaikka klassisessa kiinalaisessa runoudessa. - - Heikkisen säkeiden päissä itsevarmoina esiintyvät pisteet herättävät kunnioitusta. Hän sanoo: "Tuokaa minulle kala." Ja heti perään hän sanoo: "Sinisiä taloja pitäisi rakentaa kotiseudulleni lisää." Nämä imagistisen tarkat kuvat tekevät tarpeettomaksi kaikkinaisen epäröinnin ja huimauksen, jota symbolivaraisemmat ja kokeilevammat tekstit herättävät."

- Pauli Tapio ja Aura Nurmi, Nuori Voima 2/2015

Debytoi runoilijana -kilpailun palkintoon kuului Miki Liukkosen palaute voittorunoista:

""Miksi onkisin jos tahtoisin elää", kysyy Heikkinen elegisesti. Niinpä. Eino Leino olisi voinut sanoa jotain samansuuntaista etenkin, kun lopussa myönnetään "eikä kalavalheista sen enempää"."
"Mikäli samankaltaista tavaraa saisi kasaan 40-60 sivun verran, olisi käsissä varsin ehyt paketti, joka noudattaisi samaa tummankipeää ja luonnonfilosofista runomatkaa, jollaista Saarikoksi kulki legendaarisessa Tiarnia-sarjassaan."

.......

Liipaisimella-runoteoksen kantaesitys. Esitetty Uuden Musiikin Lokakuu -nykymusiikkijuhlilla Fellinin Pöydässä -tilaisuudessa 15.10.2006 Oulun Taidemuseolla.

"Tilaisuus jatkui Tuomo Heikkisen runoesityksellä. Pyörryttävän tiivis teksti sekä sitä tukeva dramaattinen äänenkäyttö olivat yhdistelmä. josta ei saa kaikkea irti kerta kuulemalla.
Runon kieli ja laajuus toivat mieleen Allen Ginsbergin Huudon. Heikkinen ei tosin anna armoa senkään vertaa. Makaaberista kuvastosta huolimatta ei voinut kuin ihailla nokkelia metaforia."

- Juha Sutela, Kaleva 16.10.2006

Otteita lehtijutuista:

"Muuan vuosi sitten Heikkinen puhalsi lihallista runoa mikrofoniin eräässä Rotuaarin täyteen ahdetussa kapakassa. Yleisön arimmat hyrskivät silmät peitettyinä. Ja nyt tämä alaa tuntemattomille pelkäksi kapakkarunoilijaksi leimautunut raikulipoika on läänintaiteilija."

- Heikki Kirstinä, Kansan Tahto 19.11.2009